Szijjártó Péter: A hétvégén összesen 1469 magyar indult haza a világ különböző pontjairól

SZIJJARTO_Peter sajtótájékoztatót tart Zeid Raad al-Husszein (UN High Commissioner for Human Rights) Orbán Viktort érintő kijelentéseiről a Liszt Ferenc repülőtéren.

Sokan vannak még, akik haza akarnak térni, ezért a külföldön rekedt magyarok hazajuttatásával foglalkozó munkacsoport tovább dolgozik – jelezte vasárnap este a Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

A hétvégén összesen 1469 magyar indult haza a világ különböző pontjairól – tudatta Szijjártó Péter.

Az Indexnek egy Nepálban ragadt magyar, Németh István nyilatkozott, aki elég kilátástalannak érzi a helyzetét. A külügyi tárca tájékoztatása szerint 12 magyarral vették fel a kapcsolatot, de azt írták, többségük nem kérte a segítségüket a hazajutáshoz – közli a portál, hozzátéve: Németh úgy tudja, hogy összesen 13 magyar van ott. Azt remélik, értük is küldenek egy gépet. A KKM a lapnak úgy reagált, hogy minden külföldön rekedt magyarnak minden lehetséges módon segítenek a hazajutásban. Az RTL Klub Híradóját Afrikából, Dél- és ÉszakAmerikából is keresték kint rekedtek. Többen azt mondták a csatornának, nem érzik magukat biztonságban. Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője tegnap úgy nyilatkozott: nem tudnak olyanról, aki külföldön veszélyben lenne.

Korlátozott számban fogadnak magyar utasokat is arra a repülőjáratra, amelyet Szlovákia indít március 25-én, hogy olyanokat hozzanak haza az Egyesült Államokból, akik kereskedelmi járatokkal már nem tudnak hazajutni – számol be a washingtoni magyar nagykövetség honlapja nyomán a 444.hu. Mentőjáratot szervez az Egységes

Magyarországi Izraelita Hitközség a koronavírus-járvány miatt Izraelben rekedt magyaroknak és a Magyarországon rekedt izraelieknek. A charter járat csütörtökön Budapestről indul. Az Izraelben rekedt magyarok a tel-avivi magyar nagykövetségen adhatják le a jelentkezésüket – írta a hitközség.

MTI, INDEX.HU, RTL KLUB – ESTI HÍRADÓ, 444.HU