Szijjártó: Csak a nemzeti érdek fogadható el, ebben nincs kompromisszum

Nagyon sok változás zajlik körülöttünk a világban, nagy jelentőségű változások. Ezért nagyon fontos, hogy a nemzeti érdeket, mint iránytűt, ne tévesszük szem előtt – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyarország nagyköveteinek címzett videóüzenetében, amely a miniszter Facebook-csatornáján jelent meg pénteken.

„Akkor csináljátok jól a dolgotokat, ha az iránytű hegyéhez az van írva, hogy nemzeti érdek” – fogalmazott Szijjártó Péter. „Tehát kizárólag a nemzeti érdek határozhatja meg a következő időszakban is a magyar külpolitika tevékenységét” – mondta.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: rengeteg változás zajlik körülöttük, „és ezek a változások jelentősek”. Fontosnak nevezte ezért, „hogy legyen egy világos irány: a nemzeti érdek”.

„Csak ez fogadható el, és csak ez lehet az első helyen, itt nincs kompromisszum”

– szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter természetes célnak nevezte azt is, hogy Magyarország „barátokat gyűjtsön”, ezt azonban nem lehet önfeladással tenni.

„Úgy gyűjtsünk barátokat, hogy nem adjuk fel a nemzeti érdekünket, nem adjuk fel azt, amit képviselünk, és közben kiállunk magunkért”

– hangsúlyozta.

Forrás: hirado.hu