Szeles, záporos tavaszi idő

Fotó: szon.hu

Csütörtökön eleinte kevés helyen süt ki a nap, majd délután válhat szakadozottá a felhőzet nyugat felől, de több helyen kell számítani időnként esőre, záporra, helyenként zivatarra. Élénk, erős, helyenként viharos lökések kísérhetik a nyugati-délnyugati szelet. Délután 13 és 20 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken a változóan felhős-napos időben napközben ismét többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az élénk déli, délnyugati szelet helyenként erős lökések kísérhetik. Enyhe marad az idő, a csúcshőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakulhat.

Szombaton egy markáns hidegfront érkezik erős, viharos északnyugati széllel. Kezdetben a délnyugati, déli tájakon eshet eső, napközben néhol északon, északkeleten alakulhat ki gyenge eső, zápor. Nyugaton várható több, északkeleten kevesebb napsütés. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, napközben csak 4-10 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, számottevő csapadék sehol sem várható. Helyenként még élénk lesz, de a legtöbb helyen csillapodik a szél. Hajnalban szinte mindenhol fagyhat, majd délutánra 5 és 10 fok közé melegedhet a levegő. Hétfőn több felhő lehet az égen, de említésre méltó csapadék nem valószínű. Élénk, erős lehet a déliesre forduló szél. 8-16 fokos maximumokra van kilátás.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest