Szeles, záporos idő

Az időjárási szélsőségek gyakorisága nő, és ez a mezőgazdasági biztosítások megkötésének a fontosságára figyelmeztet bennünket. - A kép forrása: agroinform.hu

Kedden az ország keleti felében felhős, borongós időre számíthatunk, a Dunántúlon viszont hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol van kilátás. A Tiszántúlon kezdetben az eső is eshet, az Alpokalján elszórtan futó záporok, este esetleg hózáporok alakulhatnak ki. Élénk, erős, nyugaton, északnyugaton viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Napközben 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a középső tájakon süthet többet a nap, máshol felhősebb, borongósabb időre van kilátás. Eleinte csak a Dunántúlon, délután máshol is kialakulhatnak futó záporok, helyenként hózáporok. Az északi-északnyugati szelet élénk, erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

Csütörtökön az ország északnyugati részén naposabb, délkeleten felhősebb idővel indul a reggel. Délurán elszórtan záporok, az este közeledtével többfelé kisebb hózáporok alakulhatnak ki. Még többfelé lehet élénk, erős az északias szél. Reggel fagyos, fagypont közeli hőmérsékletekre van kilátás, délután 5-10 fokot mérhetünk.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, sokfelé alakulhat ki átmenetileg zápor, esetleg hózápor. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A szél veszít erejéből. Reggel sokfelé fagyhat, délután pedig 4-9 fokra van kilátás. Szombaton egy hidegfront érkezhet feltámadó északias széllel, kevés csapadékkal, pár fokos lehűléssel.
Kiadta: Szabó Bea (ma 10:39), idokep.hu