Szeles, tavaszias kedd

Fotó: somogyma.hu

Kedden hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, felhősebb időszakok és körzetek északon, északkeleten lehetnek, gyenge eső, egy-egy zápor ugyanakkor csak néhol a határ közelében alakulhat ki. A délnyugati országrész kivételével gyakran lesz élénk, erős a nyugati-északnyugati szél. Délután 11 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a többórás napsütés mellett az ország északi, keleti felén megnövekedhet napközben a felhőzet, és néhol kisebb eső, egy-egy zápor előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A reggel helyenként ködös lehet. Hajnalban -1, +5, kora délután északkeleten 8 és 10, máshol 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön már lényegesen több lesz fölöttünk a felhő, de napközben csak néhol fordulhat elő kisebb csapadék, majd délutántól nyugat felől egyre többfelé készülhetünk esőre, záporokra. A déli, délkeleti szél a dunántúli és középső tájakon élénk lehet. Északon 7 és 9, máshol 10 és 15 fok közé melegszik napközben a levegő.

Pénteken eleinte keleten, északkeleten eshet, nyugat, délnyugat felől azonban egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Délután a napos időszakok mellett elszórtan lehetnek záporok. A nyugati-délnyugati szél főként az ország déli és keleti felén támadhat fel. 9 és 16 fok között alakulnak a maximumok. A hétvége időjárása jelentős bizonytalansággal terhelt, a jelenlegi számítások szerint többfelé előfordulhat csapadék, lehűlés jöhet.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest