Széles körben teszik elérhetővé a tavaszi mezőgazdasági munkalehetőségeket

Fotó facebook.com, nagyistvan.movar

Nagy István agrárminiszter és Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke egyeztetett a tavaszi mezőgazdasági munkák kapcsán: céljuk, hogy az élelmiszerellátás amellett, hogy folyamatos maradjon, minél több rászorulónak is munkát biztosítson.

Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalán úgy fogalmazott, a veszélyhelyzetben különösen fontos a kölcsönös segítségnyújtás. Ezt szem előtt tartva egyeztetett Agócs Jánossal, az Országos Roma Önkormányzat elnökével a mezőgazdasági munkalehetőségekről. „Hazánk élelmiszerellátásában kulcsfontosságú szerepet töltenek be a magyar agrárgazdálkodók, akik a tavaszi munkálatok idején is örömmel fogadják a dolgos kezeket, ideértve a roma és hátrányos helyzetű munkavállalókat is.

Közös célunk, hogy az Agrárminisztérium és az Országos Roma Önkormányzat úgy segítse a gazdákat munkaerőhöz jutni, hogy a munkalehetőségek a roma közösségek számára is elérhetők legyenek.

Az együttműködés a várakozásaink szerint hozzájárulhat a hazai élelmiszerellátás zavartalan és folyamatos ellátásához. Agócs János Országos Roma Önkormányzat elnök” – írta a tárcavezető.

Forrás: facebook.com/nagyistvan.movar, magyarmezogazdasag.hu, Szőcs Attila