Szeles, hűvösebb idő jön a következő napokban

Fotó: szon.hu

Pénteken még többfelé meghaladhatjuk a 25 fokot, hétvégén már inkább alatta maradunk. Esőből, szélből sem lesz hiány.

Záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik késő délután, a csapadékzóna holnap reggel, kora délelőtt távozik kelet felé, mögötte kisüt a nap és még a szél sem lesz jelentős. Délután elsősorban keleten alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok a megjelenő gomolyokból. 23 és 29 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Többfelé újabb jelentős csapadék, majd szeles idő jön.

Péntek este nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, így szombatra virradóan intenzívebb záporokra, helyenként zivatarokra kell készülni, többfelé jelentős csapadék hullhat. Napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, a legtovább keleten, északkeleten maradhat csapadékos az idő, de délután nyugaton, délnyugaton is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. Feltámad a nyugati-északnyugati szél, a délnyugati tájak kivételével nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérhetik. További lehűlés jön, a csúcshőmérséklet 19 és 26 fok között alakul, hűvösebb északkeleten lesz.

Vasárnap is marad a szeles idő, elsősorban északon, északkeleten és a Dunántúlon alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. A csúcshőmérséklet a sokéves átlag közelében, 20 és 25 fok között alakul. 

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/hirek/szeles-huvosebb-ido-jon-a-kovetkezo-napokban