Szeles hétfő

kpe.hu

Hétfőn felhősebb és naposabb tájakkal is találkozhatunk. A nap első felében elszórtan, délután északkeleten fordulhat elő helyenként átmenetileg kisebb eső, egy-egy zápor. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Napközben 6 és 16 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, északkeleten maradhat hűvösebb az idő.

Kedden már többfelé süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb délután az északkeleti határ közelében fordulhat elő átmenetileg kisebb eső, egy-egy zápor. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A délnyugati tájak kivételével sokfelé lesz élénk, erős a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 11 és 18 fok között alakulhat.

Szerdán is több tájegységünkön süthet ki több órára a nap, de felhősebb tájakkal is találkozhatunk, elszórtan északon és északkeleten kisebb eső, egy-egy zápor átmenetileg előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A reggel helyenként ködös lehet. Kora délután 9 és 16 fok közötti maximumokra van kilátás.

Csütörtökön sok felhő lesz az égen, de csak elszórtan alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, zápor. A keleti-délkeleti szél helyenként megélénkül. Napközben 7-15 fokra van kilátás. Pénteken több tájegységünkön előfordulhat eső, zápor, és a délnyugati szél is többfelé feltámadhat. 6 és 15 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, északon, északkeleten maradhat hűvösebb az idő.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest