Székesfehérváron ismét a régi fényében ragyoghat a megszépült Órajáték

Órajáték Székesfehérváron. - A kép forrása: itthon.hu

A figurák tavaszi megújulását követően most az épület külső homlokzatának újrafestése is megtörtént Székesfehérvár egyik legtöbb turistát vonzó látványosságán.

 

Adventre külön programmal készülnek, és idén már díszvilágítás is várja az udvarba látogatókat – tudtuk meg Kovács András órástól. Megújult az Órajáték épületének külső homlokzata. A 16 éve átadott órajáték körül több helyen repedések, beázások csúfították el a falat, ezért döntött úgy Kovács András órásmester, hogy felújítja azt. A toronyrész homlokzati felújítása mintegy 650 ezer forintba került, melyet 400 ezer forinttal támogatott Székesfehérvár önkormányzata. Hogy a teljes épület egységes képet mutasson, így Kovács András a ház többi részén is elvégeztette a felújítást.

Tavasszal a figurák felújítását is elvégezte Ecsedi Mária képzőművész. Így ismét
eredeti pompájában gyönyörködhetünk az Órajátékban. (Forrás: feol.hu)

Horváth Miklós Csaba, a Kisgazda Polgári Egyesület Fejér Megyei Szervezetének az elnöke – A kép forrása: szekesfehervar.hu.

Horváth Miklós Csaba, a Kisgazda Polgári Egyesület Fejér Megyei Szervezetének az elnöke, Székesfehérvár Megyei jogú Város Önkormányzati testületének a tagja, a Megyei Jogú Város Önkormányzatában a Gazdasági Bizottság elnöke:

„Nagy öröm a Székesfehérváron élők számára az Órajáték felújítása. A négyszázezer forint összegű önkormányzati támogatást magam is szorgalmaztam. A rendkívül szép és történelmi hangulatú órajátékot a városba látogatók nagyon szívesen keresik fel, ahol egymásról, háttérben az Órajátékkal, fotókat készítenek. Mindenki örül ennek, kellemes színfoltja ez Székesfehérvárnak”.