Századvég: A magyarok többsége elutasítja a migrációt, és 72 százalékuk elégedett a Kormány migrációs politikájával

A Magyar Kormány nagyon komolyan veszi a magyar emberek biztonságának a garantálását. - Dr. Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes, parlamenti államtitkár tájékoztatást ad a hazai biztonsági helyzetről. - A kép forrása: kormany.hu

A Századvég Alapítvány 2018. december 6-12. között végzett közvélemény-kutatása szerint a magyarok 67 százaléka aggasztónak ítéli a hazánkat célzó illegális bevándorlást, 41 százaléka pedig kifejezetten súlyos problémának tartja azt – ismerteti az Origo.

A közvélemény-kutatás alapján a magyarok mintegy kétharmada szerint a legtöbben egyértelműen gazdasági okokból érkeznek az Európai Unióba, és csak tízből hárman vélekednek úgy, hogy menedéket keresnek, mert nincsenek biztonságban, saját hazájukban. A válaszadók 87 százaléka szerint az érkezők inkább terhet jelentenek az EU gazdasága számára, és csupán a megkérdezettek 8 százaléka válaszolt úgy, hogy erősítik azt. A kulturális különbségekkel kapcsolatban pedig 86 százalék mondta azt, hogy a kontinensen kívülről történő bevándorlás inkább a kulturális konfliktusok esélyét és nem a sokszínűséget növelné.(Forrás: origo.hu)

 

A Polgári Kisgazdák változatlanul érvényesnek tekintik: hazát, határokat védeni gyűlölet nélkül. (KPE)