Szárazabb idő jön, emelkednek a maximumok

Fotó buscsenger, idokep.hu

Szerdán megnövekszik a felhőzet, de alapvetően kellemes, száraz, nyugodt őszi idő ígérkezik. Említésre méltó csapadék nem várható. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. Reggel 8-15, délután 22-28 fok valószínű.

Csütörtökön változóan felhős lehet felettünk az ég, északon lehet zavartalanabb a napsütés. Délen néhol kisebb zápor előfordulhat. Élénk széllökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban 8-16 fokig hűl a levegő. Délután 23-28 fokot mérhetünk.

Pénteken is kitart a kellemesen meleg, túlnyomóan napos idő. Az északnyugati szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Délután 23-27 fokra van kilátás. Hétvégén előreláthatólag egy hidegfront hozhat néhány fokos lehűlést, szombaton kissé szelesebb időjárást.

Forrás: idokep.hu

 

Reggelre elhárították a viharkárokat Szegeden

A szegedi polgármesteri hivatal közleményben jelentette be, hogy reggelre helyreállt a város működése. Mint írják, hatalmas összefogással, éjszakába nyúlóan dolgoztak együtt a szegedi önkormányzat cégei a hétfői viharkárok elhárításán. A tömegközlekedés már hétfőn este helyreállt, a környezetgazdálkodás kedd reggelre járhatóvá tette a városi közutakat és elhárította a balesetveszélyt a közterületeken.

Hétfő délután hatalmas vihar csapott le Csongrád megyére, amely több településen is áramkimaradást okozott. A majdnem orkán erejű szél a megyeszékhelyen, Szegeden is súlyos károkat okozott: megrongálódott a Nemzeti Színház teteje, a jogi kar épülete, autókra és utakra dőltek a fák, egy ember pedig életveszélyesen megsérült, miután platánfa szakadt rá és barátaira a Széchenyi téren.

Óriási vihar csapott le Csongrád megyére, rövid idő alatt több mint ötszáz bejelentés érkezett. A szél fákat csavart ki, több épületet megrongált Szegeden is.

A megyei katasztrófavédelem szerint Csongrád megyében 700 helyre riasztották a tűzoltókat. Szinte a megye minden pontjáról érkeztek bejelentések, kidőlt fák és leszakadt faágak okoztak komoly fennakadásokat a városokban és a külterületeken.

De károkat okozott a viharos szél Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyében is, ahol a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán. A helyreállítás előreláthatólag szerdára is áthúzódik.

Forrás: index.hu, ThB