Száraz, napos idő, nyárias meleg lesz

kép: 24.hu

Szerdán csak fátyol-, illetve kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. Erősödik a nappali felmelegedés, a csúcshőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Csütörtökön is sok lesz a napsütés, de egy közelgő hidegfront hatására délután északnyugaton, északon helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Többfelé élénk, északon helyenként erős lesz a délnyugati szél, majd délután északnyugaton északnyugatira fordul. Nyári melegre, 28-32 fokos maximumokra számíthatunk.

Pénteken egy hidegfront hatására több helyen előfordulhatnak záporok, zivatarok, néhol heves zivatarok jégesővel, viharos széllel. Az északnyugati szél zivataroktól függetlenül is többfelé feltámadhat. Napközben 24-32 fok várható, északnyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket, valamint zivatarok környezetében hirtelen visszaeshet a hőmérséklet.

A front mögött szombaton fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, rövid zápor csupán néhol nyugaton fordulhat elő. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. Csak néhány fokot esik vissza a hőmérséklet, délután 23-29 fokot mérhetünk. Vasárnap napos, száraz idő várható 24-29 fokos maximumokkal.
Kiadta: Időkép (ma 10:20)

Forrás: idokep.hu