Szántóföldi napok Mezőfalván

A kép forrása: nak.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – május 23-24-én rendezi meg az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. A III. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgép-Show–Mezőfalvára ingyenes a belépés.

A kép forrása: hirfigyelo.fruitweb.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által életre hívott, első ízben tavalyelőtt megrendezett NAK Szántóföldi Napok és Agrárgép-Show bemutató és kiállítás ezúttal is az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye lesz, monumentális, az eddigieknél is nagyobb, mintegy 60 hektáros (600 ezer négyzetméteres) területen. A kilátogatókat 150 kiállító várja. A NAK Szántóföldi Napok és Agrárgép-Show az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata megtekinthető. Az állógépes kiállításon – több mint 9000 négyzetméteren – 55 kiállító, a hazai gépforgalmazás 80 százalékát képviselő cég mutatja be gépeit, eszközeit. Közel 20 ezer négyzetméteres demópályán lesznek kipróbálhatók a gépek. A két nap alatt 26-26 gépkapcsolatot ismerhetnek meg a termelők működés közben, mely permetező bemutatóval is kiegészül. Emellett a rendezvény középpontjába az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikro parcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint egyebek közt a gazdálkodás különböző területeit ismertető, illetve talajtani előadások kerülnek.

A kép forrása: trademagazin.hu

A május 23-24-i rendezvény mindkét napján bemutatkoznak majd a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek, továbbá munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban lehet megtekinteni, akár ki is próbálni működés közben. Mindemellett a kiállítás ez évben az erdőgazdálkodásra is fókuszál. A nagyszabású rendezvényen a gazdálkodók időt, energiát és pénzt megtakarítva, egy szabadtéri helyszínen tekinthetik meg ezt a széles kínálatot. Mindezzel nem kell a termelőknek, forgalmazóknak és a gyártóknak sok kisebb rendezvényen részt venniük ahhoz, hogy ennyiféle gépet és technológiát ki tudjanak próbálni, meg tudjanak tekinteni. A III. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgép- Show-Mezőfalva együttesen olyan színvonalas szakmai esemény, amelyről egyetlen mezőgazdasági szakember sem maradhat távol.

A kép forrása: agrotrend.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azt a célt tűzte ki, hogy ez a két nap széles körű tájékozódási pont legyen a gazdálkodóknak, és a gépbemutatók mellett a több mint 9 hektáros növény fajtabemutatókon és mikro-parcellákon termesztéstechnológiai újdonságokkal is készül. A gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek olyan releváns és naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést, hatékony javulást biztosító döntések meghozatalában.

További információk: www.szantofoldinapok.hu (Forrás: agroforum.hu; nak.hu)