Szakáll Tibor értesítése alapján: Zalakomárba érkezett a Felzárkózó települések program

Fotó Szakony Attila

A kormány által indított és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által végrehajtott Felzárkózó települések program helyi eseményeire került sor szerdán a Somssich Antal Általános Iskolában.

Szakáll Tibor, az intézmény vezetője elmondta: a nagyközségben (és további 299 magyarországi településen) kivitelezett projekt a lakosság szociális lehetőségeit hivatott javítani, a gyermekek körében pedig kompetenciafejlesztést, tartalmas szabadidős programok megvalósítását tűzte ki célul. Ennek keretében tegnap a Nagykanizsai Rendőrkapitányság és a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat foglalkozásain vehettek részt a diákok az iskolában.

– Egyre inkább felértékelődik a biztonság, úgy a közlekedésben, mint a gyerekek egymás közti erőszakmentes kommunikációjában – jelentette ki Szakáll Tibor. – Ráadásul a járványhelyzet miatt kényszerűen bevezetett online oktatás következtében romlott a gyerekek magaviselete és a másik iránti tolerancia is.

Bali Miklós százados, a kanizsai rendőrkapitányság bűnmegelőzési csoportjának vezetője elmondta: a gyerekeknek játékos közlekedésbiztonsági és baleset-, illetve bűnmegelőzési foglalkozásokat tartottak, a nemzetiségi önkormányzat a roma holokausztról szóló kiállítással érkezett. Bali Miklós együtt zenélésre is hívta a fiatalokat, akikkel meg is vitatták a dalok mondanivalóját és tanulságait.

Forrás: zaol.hu, Horváth-Balogh Attila