Súlyos fenyegetés jött ma az oroszoktól, rakétaként lőttek ki a gáz- és áramárak

A turbinaszállítási ügy a gázszállítások felfüggesztéséhez is elvezethet az Északi Áramlat-1 vezetéken – küldte a nagyon komoly figyelmeztetést Oroszország EU-hoz akkreditált nagykövete csütörtökön az orosz RIA hírügynökség tudósítása szerint. Erre és egyéb aggasztó hírekre ma is mintegy 20%-kal még tovább szárnyaltak a gázárak a vezető holland gáztőzsdén, így három nap leforgása alatt már mintegy 70%-os szárnyalásról beszélhetünk, ez pedig a tőzsdei áramárakat is az égbe küldte.

A turbinaügy a német álláspont szerint csak ürügy a gázárak nyári felhajtására és a szándékos bizonytalanság-keltésre, az oroszok szerint viszont tényleg fizikai akadálya van a nyugati szankciók miatt annak, hogy hozzájussanak a karbantartásra külföldre kiküldött berendezésekhez.

Az viszont, hogy az orosz nagykövet a szállítások akár teljes leállítását is belengette az Északi Áramlat 1-en, ami jelenleg a legfőbb európai gázimport csatorna.

Forrás: portfolio.hu

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220616/sulyos-fenyegetes-jott-ma-az-oroszoktol-raketakent-lottek-ki-a-gaz-es-aramarak-551085?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator