Süli János miniszteri széke biztos

A kép forrása: aktualis.blogstar.hu

Atv.hu: A paksi hitelszerződés módosításáról tárgyal a kormány, az új erőművi rész elkészültekor kezdené törleszteni a hitelt az állam

Az atv.hu „magas rangú kormányzati forrásokból” úgy értesült, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter a paksi hitelszerződés módosításáról tárgyal orosz kollégájával, és az ügyben érintett orosz bank vezetésével. A kormány szándékai szerint a Paks 2 szerződés pénzügyi-finanszírozási részét úgy módosítanák, hogy a visszafizetést akkor kelljen elkezdenie Magyarországnak, ha a projekt elkészül, és már el tudják adni a villamosenergiát, amit termel. A szerződésmódosítás valamikor ősszel vagy télen kerülhet a parlament elé jóváhagyásra, mivel még az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia azt – teszi hozzá a lap.

Az atv.hu arra is kitér: bár korábban jelentek meg olyan hírek Süli Jánosról, hogy „inog a széke”, de kormányközeli források szerint a paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter megbízatása az üzembehelyezésig szól, azaz ciklusokon is átnyúló lehet.

ATV.HU