Süli János értesítése alapján: Felavatták az Alisca Bau Zrt. új szerelőüzemét a Paksi Ipari Parkban

Fotó Mártonfai Dénes

Egy új, szerelőüzemet is magába foglaló, csaknem ezer négyzetméter alapterületű üzemviteli épületet adott át az Alisca Bau Építőipari Zrt. a Paksi Ipari Parkban csütörtökön délelőtt.

Mint az ünnepélyes átadáson elhangzott, a cég bízik abban, hogy az új szerelőüzemnek, valamint az eszközbeszerzéseknek köszönhetően egy modern termelési és az üzleti élet kihívásainak is megfelelő, költséghatékonyan működő gazdasági társaságként tud továbbra is szerepet vállalni az építőiparban. 

– Az Alisca Bau harminc éve, a megalakulása óta működik Pakson. Nagyon sok kivitelezés kötődik hozzá a városban és az erőműben, sőt már a Paks II beruházásban is – mondta az átadáson Fülöp István, a társaság vezérigazgatója. – Úgy gondoltuk, hogy a hosszútávú jelenlétet leginkább azzal tudjuk igazolni, hogy itt egy olyan telephelyet hozunk létre, amely hosszú évekig ki tudja szolgálni az itteni munkákat – fogalmazott.

– Városunk mindig örül, amikor egy-egy vállalkozás megjelenik Pakson, különösen ha egy olyan, mint az Alisca Bau Zrt., amelyik már „letette a névjegyét” nálunk – fogalmazott az átadás kapcsán Szabó Péter polgármester, aki hozzátette, külön öröm, hogy a cégnek már telephelye is van az itteni Ipari Parkban. Ez elengedhetetlen a városnak, hiszen a Paks II-es beruházás küszöbén állva nagyon fontos az, hogy minél több cég meg tudjon jelenni, le tudjon telepedni. A polgármester kiemelte: nagyon örülnek neki, hogy a cég hosszú távon gondolkodik az itteni telephelyet illetően, nem csak arra az időszakra, amíg a Paks II épül. Mint mondta, az anyagiakat tekintve is üdvözli a város, ha egy cég megjelenik, hiszen növekszik a település adóbevétele, de emeltett bővül a munkahelyek száma is.

Süli János országgyűlési képviselő bizalomépítőnek nevezte az Alisca Bau mostani beruházását a többi vállalkozás felé, amely azt jelzi, hogy ide érdemes befektetni. Hozzátette, szerencsére a parkban egyre több az új ipari csarnok. Emlékeztetett rá, hogy az Alisca Bau nevéhez füződik számtalan helyi mélyépítési munka, csatornázás, az egyik leglátványosabb fejlesztésük volt a nemrégiben elkészült, 6-os út melletti támfal építése, amelynek a hivatalos átadása még nem történt meg. 

Forrás: teol.huhttps://www.teol.hu/helyi-gazdasag/2022/12/felavattak-az-alisca-bau-zrt-uj-szerelouzemet-a-paksi-ipari-parkban