Süli János: A Gastroblues, Paks és az erőmű is segíti a kárpátaljai Visket

forrás. bevezetem.eu

Paks városa mellett az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Gastroblues Fesztivál is támogatja a háború miatt nehéz helyzetbe került kárpátaljai Visket – hangzott el az idén harmincéves rendezvény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az idei jubileumi Gastroblues Fesztiválra komplett rendezvénysorozattal készülnek a program szervezői, ezért a következő hetekben számos ismert zenész ad majd koncertet a paksi Erzsébet Nagyszálló dísztermében. Március 19-én a Keresztes Ildikó Akusztik koncertezik Takáts Tamással, április 1-jén a László Attila Quintet és Charlie, majd 2-án az Éles Gábor Trió és Tóth Vera fellépését élvezheti a közönség – mondta el lapunknak Gárdai Ádám szervező az esemény sajtótájékoztatóját követően. A szervező jelezte: a borvacsorával egybekötött hangversenyekre komoly az érdeklődés, szinte minden jegy elkelt, csupán a legkésőbb meghirdetett Keresztes Ildikó-koncertre kapható még néhány belépő. 

Az eseményen elhangzott, a jubileumi Gastroblues Fesztivált június 27. és július 4. között rendezik meg, és bár a részletes programot egy későbbi időpontban jelentik majd be, annyit már tudni lehet, hogy fellép mások mellett Eric Gales, Philip Sayce, Pete York és Miller Anderson, valamint Ferenczi György, az első pesti rackák, a Mystery Gang és Herczku Ágnes. 

A Gastroblues szervezőihez mindig közel állt a jótékonyság, ezúttal március 26-án Paks testvértelepülésének, Visknek szóló jótékonysági koncertet tart a Tűzkerék XT, valamint ugyanehhez kapcsolódóan a fesztivál és lapunk állandó fotósának, Molnár Gyulának a munkáiból nyílik fotókiállítás. A belépők és a tombola árát számukra gyűjtik és juttatják el a szervezők. – Viski barátainknak nagy szükségük van a támogatásra, a paksiak már eddig is összefogtak az érdekükben, most is várjuk őket – hangsúlyozta Gárdai Ádám. 

– Egy tartós élelmiszerekből, tisztálkodási cikkekből, matracokból álló szállítmányt már eljuttattunk Paks testvértelepülésére, Viskre. A második szállítmány kedden indul, Pakson és Tolna megyében szállást adunk a háború elől menekülőknek, emellett hozzájárulunk a város és a fesztivál támogatásával megépült viski magyar óvoda fenntartásához – mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter és Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere. A sajtótájékoztatón elhangzott, Paks városa az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel, Paks II. Zrt.-vel, a PIP Kft.-vel, az ASE-val, a Paksi FC-vel és a PADOSZ-szal közösen „Segítsünk együtt Visknek!” címmel adománygyűjtő kampányt indít, amelyben a paksiak segítségét is kérik.

Forrás: teol.hu, Gazsó Rita