Sorosék nemzetiségi ellentéteket szítanának?

Forrás Facebook

Alexander Soros: „Most van az az idő, amikor a romák elérhetik, hogy felhasználva politikai és polgári mozgásterüket, harcoljanak saját jogaikért.”

Az Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) a közösségi oldalán tett közzé egy videót, melyben Soros György mellett fia, Alexander Soros is megszólal. „Most van az az idő, amikor a romák elérhetik, hogy felhasználva politikai és polgári mozgásterüket, harcoljanak saját jogaikért és a befogadásukért az európai társadalmakkal, valamint azért, hogy komolyan vegyék őket, mint választótestületet” – jelenti ki a felvételen Alexander Soros. A romák integrációját körbejáró, több mint négyperces felvételen a nemzetközi „Soros-világ” színe-java megszólalt, így többek között Patrick Gaspard, a Soros-alapítvány elnöke, Zejko Jovanovic, az Open Society Roma Initiatives Office igazgatója, Sonja Licht, a belgrádi Soros-alapítvány vezetője, Violeta Naydenova, az Open Society European Policy Institute politikai elemzője, és Simon Walley is elmondta a véleményét a kérdésben. ORIGO.HU

A Magyarországi cigány társadalom rendelkezik minden olyan – a jog által biztosított eszközzel – amelyek garantálják nemzeti önazonosságuk megtartását, építését. A roma társadalom számára mindazt, amit a többségi társadalom a jog érvényesítése területén nyújthat, eddig is biztosította, garantálta. A külső beavatkozások nem célozhatnak mást, mint a kisebbségi és többségi társadalom számára egyaránt hátrányos ellentétek felszítását. Az nem jogvédelem, ha a kisebbségi társadalmat arra biztatják, hogy az együttélés helyett válassza a békétlenség útját. (kpe)