Sokfelé szürke időben lesz részünk

Fotó: Husztra-Szampiás György

Szerdán jobbára borongós, helyenként tartósan ködös időre van kilátás, legfeljebb rövid időszakokra süthet ki néhol a nap. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás, néhol gyenge eső, valamint zúzmaralerakódás előfordulhat. Nyugaton megélénkülhet az északi-északnyugati szél. Délután -1 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront hoz többfelé átmenetileg kisebb esőt, egy-egy záport, de kezdetben az északi tájakon ónos esőre is számítani kell. Délután helyenként rövid időre kisüthet a nap. A Dunántúlon megélénkül, megerősödik az északnyugati szél. Kora délután 2-8 fokot mérhetünk.

Pénteken változóan napos-felhős időre van kilátás. Egy-egy zápor, hózápor elszórtan a keleti tájakon fordulhat elő. Az élénk, erős, helyenként viharos északnyugati szélben 3 és 9 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Hétvégén több-kevesebb napsütésre számíthatunk, egy-egy zápor, hózápor csak elvétve fordulhat elő. Szombaton még szeles lesz az idő, de vasárnapra veszít erejéből a szél. Szombaton 2 és 6, vasárnap 0 és 5 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 08:59), idokep.hu