Sok napsütés, kósza felhőkkel

Forrás:idojarasjelentes.network.hu

Pénteken sok helyen ragyogó napsütés lesz a jellemző, több-kevesebb gomolyfelhőre elsősorban az északkeleti-keleti, illetve a délnyugati tájakon készülhetünk. Ezekből a felhőkből legfeljebb északkeleten, keleten fordulhat elő egy-egy zápor. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül. Napközben 23-28 fok közötti maximumok várhatók.

Szombaton szinte országszerte derült reggelre ébredhetünk, napközben is csak az északi, északkeleti tájak fölött lehet néhány kósza felhő, de csapadék sehol sem várható. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz, délkeleten lehet átmenetileg egy-egy élénk lökés. Hajnalban 9-16, napközben már 25-30 fokot mérhetünk.

Vasárnap a délire forduló szél még melegebb levegőt hoz felénk, a maximumok 27-32 fok között alakulnak. Felhő alig lesz felettünk, igazi strandidő várható.

A következő hét elején folytatódik a ragyogóan napos, száraz idő. A délies szél az északnyugati tájakon feltámadhat. Kedden már szinte mindenhol 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, a hét közepén már súrolni fogjuk a 35 fokot is.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest