Sok napsütés, egyre melegebb idő

Fotó: somogyma.hu

Csütörtök kora délelőtt északon és a Dunántúlon a pára-, ködfoltok feloszlanak. Napközben a túlnyomóan napos, gomolyfelhős idő mellett főként a keleti-északkeleti országrészben és nyugaton, délnyugaton fordulhatnak elő elszórtan záporok, néhol zivatar. Az északi-északnyugati szél a Dunántúlon és a főváros környékén többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős széllökések lehetnek. Délután 22-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken ragyogó napsütésre készülhetünk, legfeljebb keleten fordulhat elő egy-egy zápor a gomolyfelhőkből. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban 8-15 fokot mérhetünk, napközben 23-28 fok közötti maximumok várhatók.

Hétvégétől száraz, napos időszak kezdődik. Szombaton az északi, keleti tájak fölött lehet kevés felhő, de csapadék nem várható. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban 9-16, napközben már 25-30 fokot mérhetünk.

Vasárnap a délire forduló szél még melegebb levegőt hoz felénk, a maximumok 27-32 fok között alakulnak. Felhő alig lesz felettünk, igazi strandidő várható. A következő hét elején folytatódik a ragyogóan napos, száraz idő. A délies szél az északnyugati tájakon feltámadhat. Kedden már szinte mindenhol 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: idokep.hu

Az előrejelzés részletesebben az idokep.hu oldalon olvasható.

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest