Sok mindenről szó esik a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 63. közgyűlésén, Bécsben

Mindenkit megnyugtathatunk, hogy a magyar atomenergia, a Paksi építkezés jó kezekben van. Arról biztosíthatunk mindenkit, hogy minden jó, eredményesen használható tudományos ismeretet, tapasztalatot felhasználnak a szakembereink Süli János Miniszter Úr vezetésével a Paksi erőmű építkezésénél. (kpe)

Sok mindenről szó esik a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 63. közgyűlésén, Bécsben. Mi több évtizede korrekt, kiemelten jó munkakapcsolatban vagyunk, s nemcsak a Paks II. projekt okán, amelyhez szakmai támogatást is ad az ügynökség. A NAÜ segítséget nyújt a tudományos kutatásokhoz és a kutatási eredmények alkalmazásához. Közvetíti a tagállamok között a legjobb gyakorlatokat, segít a tudás és a szolgáltatások átadásában.

Elősegíti a műszaki-tudományos tapasztalatcserét. A mostani tanácskozáson is számos kérdésről tárgyalnak a tagállamok magasrangú tisztségviselői. A közgyűléssel párhuzamosan tudományos fórumra is sor kerül, amelynek nagy érdeklődést kiváltó témája a rák elleni hatékony küzdelem évtizedének fő feladatai és a jövőbeni lépések lesznek.

Forrás: Süli János facebook oldala