Soha nem látott módon kezd el bírságolni a rendőrség, a gyalogosok sem kivételek

Fotó vehir.hu

Két újdonságot is elkezd használni a szabálytalankodók ellen a rendőrség.

Együttműködési megállapodás megkötését tervezi a rendőrség és a Budapesti Autósok Közössége, ígyA JÖVŐBEN GYORSABBAN ELJUTHATNAK MAJD A SZABÁLYTALANKODÓKRÓL KÉSZÜLT VIDEÓK A RENDŐRSÉGHEZ.Ezzel jelentősen megnőhet a valószínűsége annak, hogy lesznek jogkövetkezményei az országúti ámokfutásoknak, a piroson áthajtásnak és minden más közúti szabálytalanságnak – írta a Közlekedésbiztonság.

A rendőrség azt reméli az együttműködéstől, hogy még több olyan szabálytalanságról jut felvételhez már röviddel a szabályszegés után, amelyekben azonnal meg tudja indítani az eljárást. A VIDEÓK KÉSZÍTŐINEK VÁLLALNIUK KELL, HOGY PONTOSAN MEGADJÁK, MIKOR ÉS HOL KÉSZÜLT A FELVÉTEL.

A tervek szerint MÁJUSTÓL A GYALOGOSOK IS TALÁLKOZHATNAK MAJD JÁRÓKELŐNEK LÁTSZÓ, TESTKAMERÁT VISELŐ RENDŐRÖKKEL. A már tavaly beharangozott Zebra-akcióval és a testkamerás civilnek öltözött rendőrökkel a rendőrség a gyalogosokat a mostaninál szabálykövetőbb magatartásra próbálja ösztönözni, de ha az ösztönzés nem elég, kényszeríteni.

A piroson áthaladást 50 ezer forint közigazgatási bírsággal rendeli büntetni a hatályos jogszabály, ha autóval, motorral vagy kerékpárral hajt át valaki a piroson. Ha gyalogos tilosban kel át az úttesten, szabálysértés miatt 5000-150 000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Forrás: origo.hu