Simicskó István és Kocsis Máté is beszámolt a frakcióülésről / Kocsis Máté: Magyarország nem kíván belesodródni a háborúba

Fotó Kocsis Máté Facebook oldala

Nincs jele annak, hogy rövid időn belül véget érne az Ukrajna és Oroszország közötti háború – fogalmazott Kocsis Máté a kormánypárti képviselőcsoportok balatonfüredi kihelyezett frakcióülése után tartott sajtótájékoztatón.

A politikai szezon nyitányaként a Fidesz–KDNP kétnapos kihelyezett frakcióülést tartott Balatonfüreden. Az ülés témái között kiemelt helyet foglalt el a háború kérdése. 

– Nincs jele annak, hogy rövid időn belül véget érne az Ukrajna és Oroszország közötti háború – fogalmazott Kocsis Máté a program után tartott sajtótájékoztatón. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: 

a magyar kormány álláspontja világos, Magyarország nem kíván belesodródni a háborúba 

tudatta a Magyar Nemzet.

A lap szerint Kocsis Máté jelezte: politikai nyilatkozatot terjesztenek az Országgyűlés elé. A kormánypárti politikus szerint a politikai nyomásgyakorlásra politikai választ kell adni.

Kocsis Máté szerint a hét pontból álló nyilatkozatban többek között kifejezik elkötelezettségüket a béke mellett, azt várják el a nemzetközi közösségtől, hogy mielőbb a béke érdekében lépjen fel és kerüljék a háború kiterjedésével járó lépéseket. A politikus szerint elfogadhatatlan, hogy Európa és benne Magyarország legyen a gazdasági károk elszenvedője. Kocsis Máté úgy fogalmazott,

fontosnak tartjuk, hogy a kormány folytassa a humanitárius segítésnyújtást.

 Leszögezte, hogy fegyverszállítások és további szankciók helyett csak fegyverszünettel és békével lehet emberéleteket megmenteni.

A NATO és az EU elkötelezett tagjai vagyunk, mindent meg fognak tenni a béke előmozdítása érdekében

– nyomatékosította a Fidesz frakcióvezetője.

Forrás: haon.hu

https://www.haon.hu/orszag-vilag/2023/02/kocsis-mate-magyarorszag-nem-kivan-belesodrodni-a-haboruba