Sikert sikerre halmoz a Pannon Várszínház társulata

Fotó: Pesthy Márton, Napló

Veszprém után az ország több pontján is megkérdőjelezhetetlen sikert aratott a Pannon Várszínház társulatának „Pál utcai fiúk” című előadása. Többek között Makó, Debrecen és Eger közönsége is állva tapsolt a veszprémi társulat előadása után.

Június végén a debreceni nagyerdőben, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon állt fel a grund, a produkció itt több mint ezer nézőt kápráztatott el. A Pannon Várszínház zenés előadása, a „Pál utcai fiúk” országszerte jelentős sikereket ér el a Pannon Várszínház előadásában, ami egy kifejezetten erős és feszes színészi csapatmunkán alapszik. A tehetséges, fiatal színészgárda koncentrált összjátéka, illetve remek vokális és mozgásbeli kvalitásai szerencsére lehetővé tették, hogy a nézők a valamelyest hűvösebb időjárás ellenére is izgalommal üljék végig a produkció debreceni előadását. A telt házas előadást számos vissza-tapsolással értékelte a helyi közönség, és többen külön is kiemelték a fantáziadús koreográfiát, illetve a színpadi verekedés kitűnő dinamikáját. A pozitív fogadtatás alapján bízunk benne, hogy a darab egy hosszabb debreceni utóéletre is számíthat majd – nyilatkozta Bálint Albin, az esemény lebonyolításáért felelős Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. kulturális menedzsere. A „Pál utcai fiúk” egy hete Eger városát is meghódították, itt az egri líceum udvarának nagyszínpadán lépett fel a társulat az Agria Nyári Játékokon. (Forrás: veol/Leitner Vera)

(Papp Tamás kép)

Papp Tamás, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és a Veszprém Megyei Közgyűlésnek a tagja, a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság elnöke, a Polgári Kisgazdák Veszprém Megyei Szervezetének az elnöke: Veszprém megye lakói nagyon büszkék a Pannon Várszínház színművészeinek a kulturális teljesítményére. Az élet ismét bebizonyította, hogy igazán jó színházat nem csak a Fővárosban lehet csinálni. Egyébként Balatonfüreden 1830 és 1831 években már állandó épülettel rendelkező kőszínház épült, ahol az első, ünnepélyes nyitóelőadást 1831. július 2-án tartották.  Veszprémben 1907 óta van állandó színház, amely 1920 óta viseli Petőfi Sándor nevét. (KPE)