Sikeres ukrán ellentámadás Bahmutnál

Fotó MTI, AP, Vadim Ghirda

Hatékony ellentámadást hajtottak végre az ukránok Bahmutnál. Volt olyan terület ahol, 2 kilométert nyomultak előre. A jelentés szerint egy orosz gyalogosdandárt szorítottak ki állásaikból. Közben az Egyesült Államok újabb katonai támogatást nyújt Ukrajnának, 1 milliárd 200 millió dollár értékben.

Grad sorozatvetőkből mértek csapást az orosz állásokra Bahmutnál. A több, mint fél éve ostromlott várost továbbra sem tudták elfoglalni az oroszok – elsősorban a Wagner zsoldoscsoport. Szerdán ukrán ellentámadás indult. Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka pedig már azt jelentette a Telegram közösségi platformon keresztül, hogy helyenként 2 kilométert nyomultak előre.

Kiderült azonban, hogy a Wagner orosz zsoldoscsoport egyes területeken kénytelen volt átadni állásait az orosz fegyveres erők rosszul kiképzett reguláris alakulatainak. Ezek szenvedtek most vereségeket.

Ne gondolja senki, hogy a közelgő ukrán ellentámadással vége lesz a háborúnak – közölte egy lapinterjúban Dmitro Kuleba.

Az ukrán külügyminiszter szavai szerint a háború további alakulása az ukrán hadsereg következő támadó akcióinak sikerén múlik. Ha sikerül felszabadítani a területeket, akkor vége lesz, de ha nem akkor a következő támadásra kell felkészülni.

Volodimir Zelenszkij videoüzenetében közben arról beszélt, az Egyesült Államok ismét katonai támogatást küld Ukrajnának.

Forrás: hírtv.hu

https://hirtv.hu/hirtvkulfold/sikeres-ukran-ellentamadas-bahmutnal-2567528?utm_source=feed&utm_medium=rss