Sikeres szemétszedési akció Gyálon

gyal.hu

Gyál Város Önkormányzata, a “Szedjük össze magunkat”  környezetvédelmi kampány keretében nagyszabású szemétszedést hirdetett május 11-ére, amely hatalmas sikerrel zárult, köszönhetően a 100 önkéntes részvételének, többi helyi vállalkozónak.

Az akcióban mintegy 100 önkéntes vett részt, akik a szervezők előzetes felmérése szerint a legszennyezettebb területeket tisztították meg, így a város határában lévő crosspálya melletti hatalmas területet, a Fácános-dűlőt, Némediszőlő határát, az Újtemető melletti területet, illetve a Bocskai utca végében található üres telkeket. A gyülekező 10 órakor volt a gyáli víztoronynál, ahol a résztvevők átvehették a szükséges eszközöket, majd egy rövid eligazítás után elindultak a kijelölt helyszínekre. Az összegyűjtött hulladékok mennyisége: 131 tonna, amelynek lerakói díját az Önkormányzat finanszírozza – többek között- abból a keretből, amelyet az Információs és Technológiai Minisztérium “Illegális hulladéklerakók felszámolása” pályázaton nyert a város. A szemétszedés célja az volt, hogy összefogja azokat az embereket, akik tenni akarnak azért, hogy tisztább környezetben éljenek, hogy eltűnjenek az illegálisan lerakott, gazdátlan szemétkupacok. A városi szemétgyűjtési akció hosszú távon azt szeretné elérni, hogy el se dobjuk a szemetet, és vegyük fel a harcot azokkal szemben, akik illegális szemétlerakókat hoznak létre.

A város távolabb eső területeire Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft.  autóbusszal szállította az akcióban résztvevőket, ezzel is segítve a munkát. […]

(gyal.hu)

A Polgári Kisgazdák tagjai és a Zöld Áramlat Alapítvány önkéntesei is támogatják és lehetőség szerint részt is vesznek a hulladékgyűjtési, szemétszedési akciókban, hogy tisztább élhetőbb körülményeket teremtsünk magunknak és a jövő generációinak.