Sikeres évet zár a magyar sport

Tájfutás az ózondús erdei levegőn. - A kép forrása: kamaszpanasz.hu

A sportért felelős államtitkár szerint sikeres évet zár a magyar sport: jól szerepeltünk a világversenyeken és ismét rendeztünk jelentős nemzetközi eseményeket. Szabó Tünde a Magyar Időknek azt is elmondta, hogy töretlenül emelkedik az igazolt versenyzők száma, egyre népszerűbb a sportos életforma és a fejlesztések is jó ütemben haladnak.

Szabó Tünde, az Emberi erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára. – A kép forrása: kormany.hu

Az államtitkár a lap szerdai számában közölte: szükség van további multifunkciós sportcsarnokokra, sportparkokra, a jégpályaépítési program pedig igazából csak most fog beindulni. Emellett kormányzati szándék, hogy minden járásban legyen tanuszoda, hogy minden gyereknek az otthona közelében legyen lehetősége az úszásoktatásban részt venni. Az államtitkár rámutatott: a sport nem véletlenül vált nemzetstratégiai ágazattá, hiszen az élet számos területére nagyon kedvező hatást gyakorol. A sport a legjobb befektetés az egészségügybe, mert minden egyes forint a sokszorosát hozza vissza. A sporthoz kapcsolódó turizmus pedig jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy tovább emelkedjen az eltöltött vendégéjszakák száma. Hozzáfűzte, hogy jövőre Budapest lesz Európa Sportfővárosa.

Szabó Tünde emlékeztetett, hogy a kormány 2011-ben minősítette nemzetstratégiai ágazattá a sportot. Mára az eredmények nem is elsősorban a versenysport, hanem az utánpótlás, a szabadidősport, a sportlétesítmények fejlesztése, valamint a rendezvényszervezés területén mutatkoznak meg. 2011 óta a duplájára, több mint félmillióra emelkedett az igazolt sportolók száma az utánpótláskorú versenyzőkkel együtt. Javul a tendencia a szabadidősport területén is, becslések szerint a lakosság 10-15 százaléka mozog rendszeresen. (Forrás: MTI)