Sermer Ádám visszalépett Karácsony Gergely javára

Fotó: wikipedia.org

A Polgári Kisgazdák meggyőződése, hogy a magyar emberekért, – így a Budapestiekért is – a Fidesz-Szövetség összefogásával induló Tarlós István tud a legtöbbet tenni. Az összefogások csak akkor hatékonyak, ha az egyszeri választási célon túlmenő közös érték képviselete több politikai szervezet együttműködésének az alapja. Az elmúlt választásokon ilyen szövetség csak egy volt, a Fidesz és társult szervezeteinek tartós együttműködése. Az önkormányzati választáson nemcsak a jelöltek, de a szövetség is vizsgázik. (TKB)

Kibővült az ellenzéki együttműködés Budapesten: Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt jelöltje visszalép és a

Liberálisok is támogatják Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségét – jelentették be ellenzéki pártok tegnap Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren tartott sajtótájékoztatón. Sermer Ádám közölte, a megállapodás megkötése után kijelenthető: Karácsony Gergelyen kívül kizárólag Fidesz-párti jelöltek maradnak állva a főpolgármester-jelölti versenyben. Megjegyezte: az egyezség része, hogy az V. kerületben közös ellenzéki jelöltként indul egyéni körzetben Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti elnöke. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: Sermer Ádám főpolgármester-jelölti programja a szakmai egyeztetések után a közös program részévé válhat, és reméli, hogy majd a városvezetésben is számíthat a liberális politikusra. Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke arról beszélt: Csepelen a helyi Momentum visszatért az együttműködésbe, közös listán, közös jelöltekkel indulnak.

Semmi meglepetést nem jelent Sermer Ádám visszalépése, és az sem, hogy a Liberálisok támogatják Karácsony Gergelyt – reagált Tarlós István az ellenzéki bejelentésre. A főpolgármester az MTI-nek kijelentette: nem az a lényeg, hogy a Párbeszédhez hasonló, „mérhetetlen” pártról van szó, inkább az, hogy Karácsony elfogadta a liberális párt drogliberalizációra vonatkozó követelését. Szólt arról is: a hírek szerint a „zuglói ügyeit zavartan takargató” Karácsony amúgy is „kétségbeesetten otromba lejárató akcióra készül Gulyás Márton anarchista és egykori SZDSZesek felhasználásával”. MTI