Senki sem fizetett, egy hónap után bezárt a bátaszéki becsületkasszás zöldséges

Fotó: mindenamihallas.hu

Mélységes megdöbbenéssel olvastuk a hírt. Hagyományainkat nem felejthetjük el! A tisztesség az emberek önbecsülésének alapja kell, hogy legyen. (kpe)

Egy bátaszéki őstermelőnek az az ötlete támadt, hogy becsületkasszás, önkiszolgáló zöldségest nyit. Augusztus elején meg is nyitotta a pavilont, de mostanra be is zárt, mert nem igazán fizettek a portékáért.

Egy bátaszéki őstermelőnek az az ötlete támadt, hogy becsületkasszával árulja a háza előtt kialakított pavilonban a termékeit. 

Aki a Park sétány 5/1 felé veszi az útját, az egyenesen a kistermelői konyhakertből juthat hozzá friss zöldség- és gyümölcsáruhoz, akár a nap 24 órájában – reklámozott a gazda.

Az eladó nélküli pult augusztus 7-től működött mostanáig. Az útmenti standra egy kasszát szereltek, amelybe a vásárlók bedobják a pénzt.

A termékek kimérve vagy darabáruként árcímkével vannak ellátva, így tudja a vásárló, mit kell a portékáért fizetnie, ha szeretne, mert nem kötelező. Az ötlet lényege az volt, hogy mindenki friss gyümölcshöz, zöldséghez juthasson.

Azonban a teol.hu most megírta, hogy a zöldségek, gyümölcsök rendre elfogytak, a becsületkassza pedig üres maradt, így végül be kellett zárnia a zöldségesnek.

Forrás: index.hu

https://index.hu/belfold/2023/09/13/zoldseg-becsuletkassza-bataszek-penz-gyumolcs-bezaras/