Semmelweis-napi ünnepséget rendeztek tegnap Keszthelyen

A kitüntetett egészségügyi dolgozók egyik csoportja:. - A kép forrása: zalaegerszeg.hu

A kórház dolgozóit az Amazon Házban köszöntötték. Ruzsics Ferenc polgármester kezdte a köszöntők sorát, és visszaemlékezett arra, hogy polgármesterként 13 éve dolgozik együtt a kórház kollektívájával.

Ez idő alatt még az is felmerült a központi döntéshozók részéről, hogy a kórház megszűnik. Erre a vészterhes időszakra is jó azonban visszaemlékezni, mondta, mert ilyen összetartó társasággal még nem találkozott. Becsüli a kórházi dolgozók kitartását, hogy nem hagyták cserben a várost. A bezárás fenyegetettségének elmúltával a kórház soha nem látott fejlődés útjára lépett, tette hozzá, végül elmondta: csodálja az egészségügyben dolgozók türelmét és hozzáértését.

Nagy Bálint alpolgármester megköszönte az ágazat dolgozóinak áldozatos munkáját, és az egyik legfontosabb hivatásnak nevezte a jelenlévőkét.

Dr. Kvarda Attila, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a Semmelweis-nap számukra kettős ünnep: 201 éve született Semmelweis Ignác és 260 éves a keszthelyi kórház. Felidézte, hogy a kórháznak a fennállása során többször kellett költöznie, átéltek járványokat, világháborúkat, a múlt század pozitív és negatív eseményeit, és mint mondta: büszkeséggel tölti el, hogy a kórház talpon maradt. Az ünnepségen díjakat is átadtak. Adjunktusi kinevezést nyújtott át dr. Kató Csaba orvosigazgató dr. Szeghő Balázsnak és dr. Angyalné dr. Tótok Máriának. Főorvosi dicséretben részesült dr. Mersei Tamás, id. dr. Doma Imre és dr. Verebélyi Melinda.

A Semmelweis-nap ünnepi ülése Keszthelyen. – A kép forrása: zalaegerszeg.hu

A szakdolgozók közül Tanai Ildikó, Urbanovics Ferencné és Ható Ágnes főnővér, Papp Sándor betegszállító, Gőczéné Tóth Gabriella ápoló. Kitüntették Kovács András pénzügyi osztályvezetőt, Hársfalvi Károlynét az élelmezési osztályról, Gelencsérné Apáti Ildikót a műszaki osztályról és Márton Kálmánnét az ellenőrzési osztályról. 

A Magyar Orvosi Kamara megyei területi szervezete, dr. Kiss Ferenc elnök több évtizedes munkájáért dr. Vajda Károlynak, dr. Szendrődi Miklósnak és dr. Szelestei Tamásnak adott át elismerést. Végül az érdekképviseletek elismerései találtak gazdára.

Akik felelősséget éreznek a Zala megyében élő emberekért. Balról jobbra haladva: Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, az Országgyűlés korelnöke és a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke, Dobri Lajos, a Kisgazda Polgári egyesület Zala Megyei Szervezetének elnöke. – A kép forrása: kpe.hu

Dobri Lajos, a Kisgazda Polgári Egyesület Zala Megyei Szervezetének az elnöke: a Polgári Kisgazdák nagy-nagy tisztelettel és szeretettel köszöntik a most kitüntetett kórházi dolgozókat. Zala megye kisgazdái tisztelettel és megbecsüléssel gondolnak az értünk és a mi egészségünkért áldozatos munkát végző egészségügyi dolgozókra. (KPE)