Segélykérés az 1%-ra jogosultaktól!

Május 22-én minden adóbevallásra kötelezett személy esetében lezárul a végső határidő. Ugyanez az időpont vonatkozik a bevallás határidejétől függetlenül arra is, hogy az egyházaknak, illetve a társadalmi szervezeteknek felajánlható 1-1%-ról rendelkezni lehet.

Így aki korábban eleget tett már adóbevallási kötelezettségének és akkor nem rendelkezett felajánlásáról, ezt május 22-ig pótolhatja. Érdemes ezt megtenni azoknak, akik valamely okból nem fizetnek adót, mert az állami támogatásnál a személyek száma is figyelembe veendő.

A korábbi évekhez képest jelentős változás, hogy aki rendelkezik egyházi 1%-áról, annak újabb nyilatkozatásig a jövőben is ezen egyház javára fordítják a felajánlást.

Nem hiszem, hogy van közöttünk olyan adózó, aki környezetében ne találna számára szimpatikus és támogatandó egyházat, társadalmi szervezetet, melyek javára rendelkezni tudna.

A Polgári Kisgazdák kérik és javasolják – nem először és valószínűleg nem utoljára – hogy mindenki vegye az öt perces fáradtságot a kétszer 1% -os adományról való rendelkezésre.

Dr. Bakos Zoltán