Sajt- és túrófesztivál Gyomaendrődön

A rendezvénnyel nemcsak a hazai tejes termékeket szeretnénk megismertetni, hanem az egészséges táplálkozás fontosságára is szeretnénk felhívni a figyelmet.

A fesztiválon a magyar történelmi borvidékek termelői, pincészetei és a térség méztermelői is részt vesznek. A kül- és belföldi kiállítók árusítással és kóstoltatással népszerűsítik termékeiket, és segítik azok ismertebbé tételét.

A gasztronómiai rendezvénynek a szakmaiságon túl célja Gyomaendrőd város turisztikai adottságainak bemutatása, a falusi és az agroturizmus fejlődésének elősegítése. A közönség szórakoztatásáról neves fellépők, zenekarok, tánccsoportok gondoskodnak, így méltán népszerű a rendezvény. Forrás: gyomaendrod.com

Erdős Norbert: Hétvégén ellátogattam Gyomaendrődre, ahol 16-ik alkalommal rendezték meg a sajt- és túrófesztivált. A rendezvény szervezői mindamellett, hogy számos hazai minőségi terméket vonultattak fel, az egészséges táplálkozásra is felhívták a látogatók figyelmét. A sajtkészítőkön kívül a magyar történelmi borvidékek termelői, pincészetei és a térség méztermelői is képviseltették magukat.

Forrás, fotók: Várfi András facebook oldala