Romániában a nappali órákra is kiterjesztik a kijárási tilalmat

Fotó Stringer, Reuters

Romániában szerdától a nappali órákra is kiterjesztik a koronavírus-járvány miatt korábban csak az éjszaka idejére elrendelt kijárási tilalmat – jelentette be kedden Klaus Iohannis államfő. A legveszélyeztetettebb, 65 év feletti korosztály számára teljes kijárási tilalmat rendelnek el.

Az adatok és a tények függvényében dől majd el, mikor lehet visszavonni az új koronavírus miatt Ausztriában bevezetett óvintézkedéseket – jelentette ki Sebastian Kurz kancellár, azt követően, hogy beszámolt a koronavírus-fertőzés terjedésének mértékéről, illetve a szükséges teendőkről. A kancellár leszögezte: a cél az, hogy az óvintézkedések tervezett végső határidejétől, április 14-től fokozatosan visszavonják őket, de egyik napról a másikra nem tér vissza az élet a régi kerékvágásba. A kancellár a célok között említette, hogy naponta 15 ezer tesztet végezzenek el.

Igor Matovic szlovák kormányfő szerint a házi karanténra figyelmeztető magyarországi jelzéseknek nincs különösebb haszna. Magyarországon a hatósági házi karanténra kötelezett emberek lakhelyének a bejáratára egy piros színű lapot helyeznek ki figyelmeztetésként, Szlovákiában nem készülnek ilyen intézkedés bevezetésére – tudatja az Új Szó.

HVG.HU, NEPSZAVA.HU