Ritka zavaros a Navalnij ügy / Kiengedték a kórházból Navalnijt

Korszerű kórházi bútorok. - A kép forrása: gysgy.hu

Érdeklődéssel figyeltük, hogy előbb a repülőgépen mérgezték meg a szóban forgó urat, majd áttértek, hogy inkább a szállodai vizes palackkal történt mérgezés. Nehéz elképzelni, hogy a rendkívüli felkészült, sőt mindig ravasznak mutatkozó orosz titkosszolgálat előbb mérgez, majd kórházban kezel, aztán kiengedi az országból a pácienst. Most akkor kit nézzünk hülyének. (kpe)

Szerdán kiengedték a berlini Charité kórházból Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, akit súlyos mérgezés gyanújával szállítottak Németországba augusztus 22-én. Navalnij állapota orvosai szerint kellően javult ahhoz, hogy járóbeteg-ellátás keretében folytassák kezelését.

A Le Monde forrásai szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta Emmanuel Macron francia elnöknek, hogy az ellenzéki politikus önmagát mérgezhette meg novicsokkal. A cikk szerint a politikus arra is utalt, hogy a novicsokot nem is olyan nehéz előállítani, valamint emlegette Lettországot is, mint lehetséges szálat, mert a novicsok feltalálóinak egyike szerinte ott él. A lap forrásai szerint Macron visszautasította ezt az elméletet. Navalnij erre az Instagrammon reagált, posztjában azt írta, hogy ezek szerint a terve az volt, hogy meg is öli magát, és most hülyén néz ki, amiért csak kómában volt 18 napig.

MTI, 444.HU