Rengeteg magyar járt már pórul a neten: erre figyelj, különben csúnyán lehúznak

Fotó: hiros.hu

Tavaly a Facebook Marketplace felhasználóinak száma átlépte az egymilliárdot. Az egymás közötti adásvételt lehetővé tévő platform ingyenes és könnyen használható, a felhasználók pedig biztonságosnak érzik, mivel az eladók profilját is meg tudják nézni. Sajnos azonban ez a biztonságérzet gyakran hamis, figyelmeztetnek az ESET szakértői. Mint minden más online piactér, a Marketplace is rengeteg csalót vonz.

Egy közelmúltban készült felmérés résztvevőinek hatoda (17 százaléka) volt már csalás áldozata az Facebook Marketplace-en, a Facebook pedig nehezen tudja kiszűrni a csalókat. Olykor túlbuzgón blokkolja a szabályosan hirdető felhasználókat, miközben akaratlanul is lehetővé teszi, hogy csalók kikerülhessék az automatikus ellenőrzést és a platform adminisztrátorait. Mivel a hamis hirdetések a lakáseladásokat és az autóvásárlásokat is érintik, a tét elég nagy. Ezért nagyon fontos, hogy a felhasználók megismerjék az online csalók tipikus trükkjeit, és megtudják, hogy mit tehetnek biztonságuk érdekében.

Forrás: penzcentrum.hu

https://www.penzcentrum.hu/tech/20220825/rengeteg-magyar-jart-mar-porul-a-neten-erre-figyelj-kulonben-csunyan-lehuznak-1128301?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator