Régiónk első, kettősdiplomát adó MBA képzése

Forrás MTI, Faludi Imre

2019 februárjában, keresztféléves képzésben indul el Kína és Közép-Kelet-Európa első, innovatív, kettősdiplomát adó MBA képzése, a Fudan-Corvinus Double Degree MBA program. A Magyar Nemzeti Bank szakmai támogatásával létrejött úttörő pénzügyi képzésről a világranglisták élén járó kínai Fudan Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és jegybank még 2018 őszén írt alá háromoldalú megállapodást. A pénzügyi MBA képzés nagy népszerűségnek örvend, a jelentős számú jelentkező közül 20 fő nyert felvételt a 2 éves programra. A nagy érdeklődésre való tekintettel az egyetem – változatlan létszámmal és feltételekkel – 2019 őszi szemeszterére is felvételt hirdet.

A gyorsan változó gazdasági-társadalmi környezetben a program nem csupán a vezetőképzés területén nyújt innovatív és magas színvonalú képzést nemzetközileg is elismert oktatók közreműködésével, hanem széles körű kapcsolatháló kialakítását is segíti a távol-keleti gazdasági szereplőkkel. A program azokat célozza, akik munkájuk során kapcsolatban állnak, vagy állhatnak Kínával,  az ázsiai régióval. A résztevők betekintést nyerhetnek az üzleti menedzsment aktuális trendjeibe, valamint aktuális nemzetközi módszertani tudást szerezhetnek intenzív tanórai viták, regionális és nemzetközi esetek elemzése, szimulációs feladatok és üzleti projektek révén.

A Fudan-Corvinus Double Degree MBA Program hallgatói a képzés elvégzésével a Fudan Egyetem Master of Finance (MSc) és a BCE Master in Business Administration (MBA) diplomáját kapják meg.

A Program Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban is hiánypótló, ezért céljaikkal összhangban a Pallas Athéné Alapítványok is kiemelten támogatják többek között hallgatói ösztöndíj pályázat biztosítása révén.

A program annak a 2018. októberében aláírt háromoldalú megállapodásnak köszönhetően jött létre a Magyar Nemzeti Bank támogatásával, a sanghaji Fudan Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem között. A Fudan Egyetemet 1905. évi megalapítása óta Kína és Ázsia legtekintélyesebb egyetemei között tartják számon, és egyúttal a világ legjobb 50 egyeteme közé rangsorolják.

A Budapesti Corvinus Egyetem nem titkolt célja, hogy a 2018 őszén indult megújulási folyamattal a gazdaság- és társadalomtudományi területen Közép-Európa vezető intézményeként a világ legjobb 200, valamint Európa legjobb 100 egyeteme közé kerüljön a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban 2030-ra.

(origo.hu)