Putyin szavai a dollárról pánikot keltettek az amerikai kongresszusban

Fotó infostart.hu

Putyin a kínai jüan használatát javasolja a más országokkal történő elszámolásokban.

Az Egyesült Államok által kirobbantott ukrajnai konfliktusnak negatív következményei lesznek az amerikai gazdaságra – írta a Twitteren Marjorie Taylor Green, a képviselőház republikánus párti tagja.

Kommentálta Vlagyimir Putyin javaslatát, hogy a kínai jüant használják a más országokkal folytatott elszámolásokban.

Ha a dollár összeomlik, az amerikaiakat olyan gazdasági nehézségbe fogja taszítani, amilyenre még soha nem volt példa egész történelmünkben – magyarázta Green.

Szerinte az Oroszország ellen folytatott proxy-háborúnak véget kell vetni, mielőtt helyrehozhatatlan károkat okoznának az USA-nak, mert ebből Amerika soha nem fog talpra állni.

Egy nappal korábban Putyin a Rosszija 24 tévécsatornán Pavel Zarubinnak adott interjújában azt mondta, hogy Moszkva azzal, hogy a kínai jüan használatát javasolja a más országokkal történő elszámolásokban, teljesen elhagyja a dollárt: “Oroszország használná, de nem szabad”.

Ehelyett a Kreml kénytelen lesz kiterjeszteni azoknak a valutáknak a használatát, amelyeket megbízhatónak tart, és az USA így lefűrészeli azt az ágat, ahol ül – mondta az orosz államfő. – írta meg az oroszhirek.hu

Forrás: Magyar Hírlap

https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20230326-putyin-szavai-a-dollarrol-panikot-keltettek-az-amerikai-kongresszusban