Prőhle Gergely: egy történelmi egyház népe nem hitte el , hogy azonosulni tudnék a Tanácsköztársaságot éltető balliberális gondolattal

Phrőle Gergely. - A kép forrása: hvg.hu

Prőhle Gergely: Egy történelmi egyház népe nem hitte el rólam, hogy azonosulni tudnék bármilyen, a Tanácsköztársaságot éltető balliberális gondolattal.

„Egy történelmi egyház népe nem hitte el rólam, hogy azonosulni tudnék bármilyen, a Tanácsköztársaságot éltető balliberális gondolattal. Máskülönben aligha választottak volna meg harmadszorra is hat évre” – jelentette ki Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház ismét megválasztott országos felügyelője a Magyar Időknek adott interjújában azzal kapcsolatban, hogy a közelmúltban több támadás is érte a Tanácsköztársaságról szóló kiállítás és kiadvány miatt.

 

Prőhle Gergely kifejtette: a vörösterror szörnyűségeit semmi sem mentheti. „Számos olyan fejezete van a magyar történelemnek, amire nem lehetünk büszkék, a reflexió mégis fontos. Ha tudom, hogy egy kortárs művészeti kiállításból ilyen politikai ügy válik, írhattam volna egy rövid előszót, amely egyértelművé teszi a politikai szövegkörnyezetet” – tette hozzá. (Forrás: MAGYAR IDŐK, 1. O., 5. O., 2018.12.11.)