Plakátkampányt indított az USA budapesti nagykövetsége

Fotó: sulinet.hu

Az Amerikai Egyesült Államok népének Függetlenségi Nyilatkozata, részlet:

Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre.

Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik.

Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását.

Forrás: mek.oszk.hu

https://mek.oszk.hu/02200/02256/02256.htm

kpe.hu

Az orosz csapatok Ukrajnából történő kivonását sürgető óriásplakátok jelentek meg a napokban országszerte, amelyek az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által támogatott Facebook-csoport megbízásából készültek.

A plakáton látható felirat szerint a kampány a Nyugati Pályán nevű Facebook-csoport megbízásából készült, és az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatta.

Az Facebook-oldalt az USA budapesti nagykövetségének támogatásával a Flow PR (Splendidea Communications Kft.) kommunikációs ügynökség üzemelteti.

Az Ad Library adatai szerint 138 millió forintot költöttek Facebook-hirdetésekre 2019 óta, ezzel a tizenharmadik helyet foglalják el a legnagyobb magyar politikai-közéleti hirdetők listáján.

A Biden-féle amerikai adminisztráció a hírek szerint szankciókat tervez bevezetni Magyarországgal szemben

Deák Dániel a XXI. Század Intézet vezető elemzője mindeközben közösségi oldalán arról számolt be, hogy „a Biden-féle amerikai adminisztráció a hírek szerint szankciókat tervez bevezetni Magyarországgal szemben a háború kapcsán képviselt békepárti álláspontja miatt”.

Az elemző szerint az amerikai kormányzat azt akarja egyebek mellett elérni, hogy Magyarország az oroszokkal fenntartott minden gazdasági kapcsolatát adja fel, és álljon be a háborút támogató országok sorába.

Szintén friss hír, hogy az amerikai hírszerzés poloskával hallgathatott le magyar vezetőket. Mindeközben Emmanuel Macron francia elnökre is kiakadtak az amerikaiak, és árulózzák amiatt, hogy vasárnap arról beszélt: Európának nem szabad vazallusként mindenben követnie az amerikaiakat” – tette hozzá Deák Dániel.

Az amerikaiak rombolják a nyugati szövetségesi rendszert

A szakértő továbbá kiemelte: „ez az amerikai viselkedés nem vezet jó útra, rombolja a nyugati szövetségesi rendszert. Ha valóban barátként és szövetségesként tekintenek az európai országokra, akkor úgy is kellene viselkedniük, nem pedig gyarmattartóként. Lehetne ezt jól is csinálni: a Donald Trump vezette amerikai kormány például az akkor hazánkba akkreditált nagyköveten keresztül jelentősen javította a két ország kapcsolatát. A magyar kormány azóta nem változott, sokkal inkább az amerikai vezetés változtatott negatív irányba a hozzáállásán…”

Forrás: hirado.hu