Pitiáner ellenzék, pitiáner ügyekkel

Fotó: HáziPatika.com

A Polgári Kisgazdák 2018. december eleje óta azzal foglalkoznak, ami a magyar vidék, a magyar emberek elsőszámú és fő kérdése a boldogabb jövőjükhöz. Minket most a magyar föld sorsa, az ami foglalkoztat, az az Isten áldotta termelőhely, ami nézetünk szerint minden magyar ember közös tulajdona, birtokolja azt bárki is az adott pillanatban. A jövőnk szempontjából nem látunk fontosabb kérdést, mint a vidéken való megmaradás, a falvak megtartása és a földtulajdonlás, birtoklás alkotmányos megoldása. Az számunkra nem kérdés, hogy egy somlói galuska mennyibe kerül egy munkahelyen, annál is inkább, mert emlékeim szerint életem egyik legjobb töltött káposztáját a 70-es évek elején a Gülbaba önkiszolgáló étteremben ettem néhány forintért.

Azzal kellene foglalkozni, amiért a politikába küldtek bennünket. (kpe)

Miniszterelnökség: A Karmelita hivatali étkezője hasonló árképzéssel dolgozik, mint az Országház Étterem

Tegnap délután a Miniszterelnökség közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a Gundel Étterem kifejezetten olcsó áron kínálja az ételeit a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáján. „Az önkiszolgáló menza nem étterem. Az üzemi konyha kínálatában kisebb adagokat szolgálnak fel és az ételkínálat is korlátozott” – áll a kommünikében. Hozzátették: a Karmelita hivatali étkezője hasonló árképzéssel dolgozik, mint a parlamenti képviselők étkeztetését ellátó Országház Étterem, ahol egy kétfogásos menü ára 780 forint.

A DK törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a kórházakban, iskolákban és óvodákban is ugyanannyiért lehessen étkezni, mint a Miniszterelnökségen. A párt két politikusa, Varju László alelnök és Gréczy Zsolt frakciószóvivő tegnap sajtótájékoztatót tartott a Miniszterelnökség előtt, majd megpróbáltak bemenni az épületbe, hogy ott ebédet vásároljanak. A bejáratnál várta őket Fodor Gergely, a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálásával megbízott miniszteri biztos, aki a képviselőknek azt mondta, hogy a menzáról egy bárki számára elérhető nyilvános pályázatot írtak ki. A megkötött szerződés az ételek valós összegét tartalmazza, azokat az étterem állapítja meg, abba a Miniszterelnökség nem szól bele, a Gundel pedig havi 2,5 millió forint bérleti díjat fizet – tette hozzá. Kijelentette: amennyiben a képviselők közérdekű adatigénylést nyújtanak be, kiadják nekik a szerződést. A beszélgetést követően Varju László azt mondta az egybegyűlt újságíróknak, kezdeményezik, hogy az ügyben kötött összes szerződést hozzák nyilvánosságra. A politikus kijelentette, néhány száz forintért nem lehet olyan minőségű ebédet adni, mint amit a Miniszterelnökségen biztosítanak a kormányfőnek és a kormánytagoknak.

A 24.hu eközben arról ír, hogy a Gundel Étterem „nem túl jó helyzetben” vállalta el az „olcsó menzát” a Miniszterelnökségen, mivel a mérlegadatok szerint a Gundel Kft. 1,7 milliárd forintos forgalom mellett 109 milliós veszteséggel zárta a 2017-es évet. A portál megjegyzi: a Várgondnokság által kötött szerződésben a Karmelita Épületben szervezett hivatalos eseményeken nyújtandó catering szolgáltatásokkal is megbízták a Gundelt, ennek részletei azonban egyelőre nem ismertek. 24.HU, MTI, INDEX.HU