Pintér Sándor pontosan ismeri a feladatát az egészségügy területén

Fotó Magyar Hírlap

Pintér Sándor mindenkit megnyugtatott: nem ő fog gyógyítani

Nem egyedül szeretné vezetni a népjóléti területet – mondta Pintér Sándor miniszterjelölti meghallgatásán szerdán, és hangsúlyozta, hogy konstruktív együttműködést szeretne valamennyi kórházigazgatóval. A politikus szerint vannak orvosok, akik megpróbálják kijátszani a hálapénz tilalmára vonatkozó szabályt.

Jó kezekben lesz az egészségügy azzal, hogy a Belügyminisztérium irányítása alá kerül – mondta Pintér Sándor az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtti meghallgatásán, és kijelentette: gyógyítani nem fog, és nem egyedül szeretné vezetni a népjóléti területet.

A jó megvalósításhoz nélkülözhetetlen a megfelelő előkészítés, szervezés, rend a végrehajtásban, valamint a teljesítmény mérése és a minőség-ellenőrzés – fejtette ki a miniszterjelölt, és hozzátette: valamelyest ismeri az egészségügyi ágazatot, hiszen a pandémia alatt az operatív törzs irányításával már szerzett tapasztalatot.

A szociális segítségnyújtás témakörét említve azt mondta: az emberek sajátosan értelmezik a másokról gondoskodást, úgy gondolják, mintha az kizárólag állami monopólium lenne, pedig az társadalmi összefogást igénylő feladat – fejtette ki a politikus, és hozzátette: egy-egy célfeladat ellátásában kiemelten számít majd az egyházakra, a civil szervezetekre, az önkormányzatokra és a családokra is.

Forrás: index.hu

https://index.hu/belfold/2022/05/18/pinter-sandor-mindenkit-megnyugtatott-nem-o-fog-gyogyitani/