Péntekre erős szél támad

Gyülekező viharfelhők. - A kép illusztráció. - A kép forrása: agarkar.hu

Csütörtökön a napos reggelt követően délutánra megnövekszik a fátyol- és gomolyfelhőzet, így nem lesz zavartalan a napsütés. Délután kisebb eső, záporok nyugaton fordulhatnak elő. Néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Az északi-északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik. A maximumok hazánk nagy részén 20 és 25 fok között, északnyugaton 17-19 fok körül alakulnak.

Péntekre virradóan egy hidegfront hatására eleinte főként nyugaton, majd délnyugaton fordulhat elő eső, zápor. Napközben a napos, gomolyfelhős időben már csak néhol északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor. Többfelé megerősödik az északi-északnyugati szél. Hajnalban 8-14, napközben 18-23 fokot mérhetünk.

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A csúcshőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Vasárnap is gomolyfelhős-napos időre van kilátás szórványos záporokkal, zivatarokkal. A Dunántúlon erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Délután 16-21 fok várható. A jövő hét elején sem érkezik meg a nyár. Továbbra is számítani kell záporokra és a légmozgás is gyakran feltámadhat.
Kiadta: Időkép (ma 11:07)