Pénteken hidegfront, vasárnaptól felmelegedés jön

Fotó: somogyma.hu

Pénteken egy hidegfront hatására sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, néhol esetleg az ég is megdörrenhet. Délután második felében már északnyugat felől egyre több helyen eláll az eső. Az este délen, délkeleten lesz esősebb, de helyenként az ország északi felén is lehetnek záporok. Többfelé élénk, helyenként erős lehet a változó irányú szél. Napközben 10-18 fokot mérhetünk, a tartósabban csapadékos tájakon lesz hűvösebb az idő.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb északon, északkeleten fordulhatnak elő záporok. Több helyen élénk lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban -2 és +6 fok várható. Gyenge leginkább az északi fagyzugokban lehet. Délután 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap felmelegedés veszi kezdetét sok napsütéssel, csapadékmentes idővel. Többfelé élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. Hajnalban -1, +6 fokot mérhetünk. Ismét északon kerülhet fagypont közelébe a hőmérséklet, gyenge fagy főleg fagyzugokban lehet. Napközben viszont már 18 és 24 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn és kedden sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, említésre méltó csapadék nem várható. Élénk, erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. Tovább melegszik az idő, hétfőn 23-28, kedden 24-29 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.
Kiadta: Varga Sándor (ma 11:21)

Forrás: idokep.hu