Parragh László: A bérnövekedéssel össze kell hangolni a termelékenység-növekedést, különben a rendszer bezuhan

Fotó: Shutterstock
A Polgári Kisgazdák nagy figyelemmel kísérik, a nemzetgazdaságon belüli folyamatos változást.
Azt figyelembe kell venni, hogy Magyarország elkötelezte magát népességnövekedéssel kívánja a nemzet fennmaradását biztosítani.
Magyarország nem kíván bevándorlóország lenni. (kpe)

„Bérfelzárkóztatás kell, én mondtam először négy éve ezt a kifejezést. Ennek keretében viszont össze kell hangolni a termelékenységnövekedést azzal, hogy az állam képes legyen lemondani a járulékbevételek egy részéről. A tizennyolc százalékos bérnövekedés egyetlen év alatt nagyon komoly károkat okoz” – jelentette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az Azonnalinak adott interjújában. Az Audisztrájk kapcsán kifejtette: a tizennyolc százalékos bérnövekedés egyetlen év alatt nagyon komoly károkat okoz, és „lehet duplájára emelni a béreket, de a rendszer két év után bezuhan”. Az iparkamara elnöke szerint a V4 országok sorra húznak el Magyarország mellett, és szégyenletes, de lassacskán Romániával kell versenyeznie a magyar gazdaságnak. Kitért arra is: arról közmegegyezés van Magyarországon, hogy „keresztény gyökerű és fehér bőrű munkaerőpótlást keresünk”. Parragh László közölte: nincsen kormányzati ambíciója, nem szeretne gazdasági miniszter lenni. „Álságos szituáció lenne, hogy mondjak le a vagyonomról, írjam át azt valaki nevére” – magyarázta.

Parragh László kitért arra is: a magyar „politikai és üzleti viszonyok zavaró összefonódásaiból”, nincs több és nincs kevesebb összefonódás, mint Magyarországtól nyugatra vagy keletre, és ami ezzel kapcsolatban tapasztalható hazánkban, „az belefér”. Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktort egy barátja magángéppel utaztatja, Parragh azt mondta: a kormány és a közvélemény is prűd. Mészáros Lőrinc gazdagodásáról azt mondta: „nekem ez nem dolgom, nem ismerem őt. De a piacon az a hír járja róla, hogy ami munkát elvállal, azt megcsinálja, az adót befizeti, az alvállalkozóit kifizeti, és körülveszi magát az adott területen profi szakemberekkel”.

Rónai Sándor, a DK szóvivője „súlyosan kirekesztőnek” nevezte Parragh László a „fehér, keresztény gyökerű” vendégmunkásokkal kapcsolatos kijelentését. „A DK szerint ilyen nyíltan náci nézetekkel és értékrenddel bíró ember nem vállalhat közéleti szerepet” – tudatta a szóvivő. AZONNALI.HU, ATV.HU