Papp Tamás értesítése alapján: Veszprém megyében is megtisztítják az út menti sávokat az illegális hulladéktól

Fotó Berán Dániel, Heves Megyei Hírlap

 

Az utak melletti illegális hulladékot gyűjtik össze a napokban az országos közútkezelő munkatársai.

Az illegális szemétlerakatok felszámolásában a Magyar Közút Zrt. 94 mérnöksége vesz részt országszerte.

– Veszprém megyei mérnökségeink a héten összesen 34 helyszínen látnak el szemétszedési feladatokat – tájékoztatta a Naplót a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya. Megkeresésünkre közölték: a veszprémi mérnökség munkatársai például a 7116-os Balatonaliga összekötő úton, a 7202-es Szabadbattyán–Veszprém összekötő úton, valamint a 7213-as Balatonfűzfő–Balatonkenese összekötő út mellett is végeznek ilyen munkát.

A közútkezelő a kormány Tisztítsuk meg az országot! nevű programjához kapcsolódva gyűjti össze az út menti szemetet. Kiemelték, a társaság célja, hogy az út menti növényzet hamarosan esedékes kaszálása előtt összehangoltan, országosan is gondoskodjon az újratermelődő hulladékhalmok felszámolásáról. Emlékeztettek, a társaság munkatársai évente egy kisebb megyeszékhely kommunális hulladékának megfelelő, tízezer tonnányi szabálytalanul kidobott szemetet gyűjtenek össze az országos közutak mellől.

Az illegális út menti szemét összegyűjtése, illetve biztonságos lerakókba való szállítása a közútkezelőnek – így az adófizetőknek is – évente mintegy 1-1,5 milliárd forintjába kerül.

Forrás: veol.hu