Papp Tamás értesítése alapján: Újabb programokkal segítik a rászorulókat Balatonalmádiban

Fotó veol.hu

Kovács Zoltán, Pápa országgyűlési képviselője javaslatára együttműködési megállapodást kötött a Pápai Hús Kft. és a Katolikus Karitász tavaly év végén.

A szervezet a felajánló jóvoltából több mint öt tonna turistaszalámit oszthat szét a Veszprém és Fejér megyei rászorulók között.

– Két és fél tonna szalámi a székesfehérvári karitász logisztikai központjába került, 2,5 tonnát tettünk le itt, Balatonalmádiban. Ez 1083 doboz, dobozonként 12 darab 400 grammos szalámival, melyeknek a kiszállítását már ma elkezdtük, és szeretnénk, ha a héten minden csoportunkhoz jutna belőle. Önkénteseink segítségével jut majd az adomány a rászoruló, idős, beteg vagy nagycsaládos emberekhez.

– A csoportokon kívül az adományból juttatunk a főegyházmegye területén működő katolikus iskoláknak is, ott a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek kapják majd ezt meg. Év végén egy nemesvámosi gumicukorgyártó cégtől kaptunk gumicukor-felajánlást, ezt a szalámival együtt juttatjuk el a katolikus iskolák alsó tagozatos gyerekeinek. Örülünk, hogy a farsangi időszakban egy kis édességgel és kenyér mellé valóval tudjuk segíteni a családokat – mondta el Szijártó László, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója.
Hozzátette, hogy nemcsak az adomány mennyisége nagy, de az értéke is: körülbelül hétmillió forint értékű a felajánlás, amelynek könnyű helyet találni, hiszen az ünnepek elmúltak, és a rászoruló családok anyagi lehetőségei is korlátozottak.

– Több karitászcsoportunk áll kapcsolatban pékségekkel, boltokkal, ahonnan a nap végén a megmaradt pékárut vagy annak egy részét átadják jótékony célra. Önkénteseink elmennek érte, elhozzák és kiosztják. Nagyon sokszor a kenyér mellé való húsáru hiányzik, és igazán jól jön majd, hogy most ezt is tudunk biztosítani a családoknak – tette hozzá Szijártó László.

Hamarosan indul a Katolikus Karitász Együtt a babákért programja, melyet egy nagy drogérialánccal közösen 2011 óta hirdetnek meg.

Ebben az akcióban pelenkával segítik a kisgyerekes családokat. Tavasszal indul az Öngondoskodó háztartások elnevezésű program, melyben vetőmagot juttatnak azon családoknak, amelyek vállalják, hogy megművelik a kertjüket, és elvetik, gondozzák a kapott magokat, a kikelő növényeket. A kezdeményezés országszerte népszerű, hiszen a programban részt vevők maguk is tudnak tenni helyzetük jobbításáért.

Forrás: veol.hu