Papp Tamás értesítése alapján: Új fejlesztés készült el a Gazdálkodási napló és üzemirányítás javítására

Fotó: Shutterstock

Fontos nyomtatványok beküldésének programozásához szükséges fejlesztések készültek el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) rendszerében. Az új kódtárak a támogatási felhívásokban rögzített kötelezően beküldendő web Gazdálkodási napló adattartalom, valamint a kizárólag elektronikus úton beküldhető, a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szóló 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet 10. § (2) bekezdésében meghatározott adatszolgáltatási kötelezettség (nitrát adatlap) területeire vonatkoznak. 

Elkészültek a 2021-es ÁNYK nyomtatványok beküldésének programozásához szükséges fejlesztések. Az új kódtárak már elérhetőek a hivatal oldalán – írta a Nébih.

Az új kódtárak az alábbi adatszolgáltatásokra vonatkoznak:

  • a támogatási felhívásokban rögzített kötelezően beküldendő web GN adattartalom,
  • valamint a kizárólag elektronikus úton beküldhető, a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szóló 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet 10. § (2) bekezdésében meghatározott adatszolgáltatási kötelezettség (nitrát adatlap). 

Az új ÁNYK keretrendszeren keresztül beküldhető xml állományok fejlesztéséhez szükséges információk, és a szükséges aktuális kódszótárak a http://anyk.nebih.gov.hu/ oldal Fejlesztőknek menüpontjában találhatóak. Az oldal célja, hogy a hivatal számára ÁNYK formátumban beküldendő dokumentumokat egységesen kezelhetővé és elérhető tegye az ügyfelek számára. Jelenleg a lenti táblázatban található ÁNYK nyomtatványok tölthetőek le.

Forrás: magro.hu