Papp Tamás értesítése alapján: Szentkirályi Alexandra Veszprémben -A kormány humanitárius feladata a menekültek segítése

hirtv.hu

A kormány azzal szavatolja a magyar emberek biztonságát, hogy kimarad a fegyveres konfliktusból, mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn a megyeszékhelyen.

Szentkirályi Alexandra elmondta, a kormány humanitárius feladata a menekültek segítése. A kormányszóvivő beszámolt róla, az utóbbi három napot a magyar-ukrán határnál töltötte, ahol meglátogatta a helyi segítőket. Kiemelte, a magyarok – kormányzati szervek, önkéntesek, segélyszervezetek – összefognak a háború elől menekülők biztonságos ellátásáért. Hozzátette, a kormány felelőssége az is, hogy szavatolja a magyar emberek biztonságát, ehhez ki kell maradnia Magyarországnak a fegyveres konfliktusból. A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy a kormány stabil és nyugodt, húzta alá Szentkirályi Alexandra. Arról is beszélt, Veszprém és térsége az egyik nyertese volt az elmúlt 12 év kormányzásának, amelynek gazdasági eredményei révén visszaadhatták a családoknak a tavalyi éves személyi jövedelemadó (szja) befizetésüket, a nyugdíjasok számára újra kifizették a 13. havi nyugdíjat, míg a fiatalok szja-mentességet kaptak.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP), Veszprém 1. számú választókerületének képviselőjelöltje elmondta, szorosan együtt dolgozott az elmúlt négy évben Porga Gyula polgármesterrel Veszprémért és a térségért. Az új uszoda és a tornászgyakorló megépítése, a Csermák zeneiskola megújítása vagy az állatkert fejlesztései egyaránt szolgálják a térségben élőket is. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím egyszerre feladat és lehetőség Veszprémnek és a térségnek, amely 2024 után is a térségben élőket szolgálja infrastrukturális fejlesztéseivel, programjaival. Az országgyűlési képviselőjelölt elmondta, a választókerület települései több mint 200 pályázaton nyertek forrást a Magyar falu programban, a támogatások révén járdák, utak, oktatási és önkormányzati intézmények újulhattak meg.

Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) kiemelte, az elmúlt négy évben városszerte hajtottak végre beruházásokat európai uniós forrásból, amelyek az egészségügyi, az oktatási és a szociális intézményeket is érintették. Hozzátette, az Ovádi Péterrel közösen végzett csapatmunka vezetett eredményre, a képviselő nélkül a fejlesztéseket nem érhették volna el. A kormányszóvivő megtekintette az állatkert elmúlt években a Modern Városok Programban végrehajtott fejlesztéseit, késő délután pedig a Dózsavárosban tartott lakossági fórumot.

Forrás: veol.hu, Marton Attila